30 januari 2012

Mäss-inspiration

Igår var vi på Present- & Interiörmässa i Norge. Där fanns några av våra största leverantörer på plats för att visa upp sina vår- och sommarkollektioner. Vi fick se massor av härliga nyheter i vårens färger. Dessutom fick vi lite inspiration med oss hem...
Nu är det bara att vänta på att alla nyheter börjar droppa in till butiken. Det ska bli så roligt att få börja packa upp allt fint vi beställt! Förhoppningsvis dröjer det inte så länge innan det första är på plats. Håll ögonen öppna!

27 januari 2012

Helg-erbjudande!

Denna helgen har vi ett fint erbjudande på TULPANER;

Köp 10st för 69:- eller 20st för 100:-

Välkomna!

25 januari 2012

Vårtecken!

Nyheterna börjar droppa in... Lila är en återkommande färg i vår. Vi har fått in fler snygga krukor i härlig lila/plommonfärg. Passar utmärkt med krispig och fräsch grönska!
Snödroppar brukar vara ett av de första vårtecknen ute. Varför inte tjuvstarta med ett litet vårtecken inne i en liten söt kruka eller ett glas? Det fungerar utmärkt att plantera ut lökarna sedan när snön smält bort. Kan man verkligen motstå?!

18 januari 2012

Konstgjort

Idag har vi fyllt på sortimentet av konstgjorda blommor, både krukväxter och snittblommor. Det kom både nya bekantskaper, till exempel den lila tulpanen nedan (som matchar perfekt till tavlan), och gamla godingar i repris, t.ex. lavendel och orkidé i kruka.

Nuförtiden är konstgjorda växter riktigt fint gjorda men de kan förstås ALDRIG ersätta levande.

Kolla in vår FACEBOOK-sida för fler bilder !

13 januari 2012

Nu blandar vi...

...färger hej vilt! Helt rätt i tiden ligger både pastell- och starkare färger, och särskilt i en salig blandning... Detta syns i vårens alla nya kataloger, i inredningstidningar och butiker. Och visst är det så att vi längtar efter vårens härliga färger!


Unna dig en härligt färgstark bukett eller några ljus i pastelliga färger till helgen -ett lätt sätt att få in lite vårkänsla. Självklart finns det också MASSOR av tulpaner, vårlökar och primulor i butiken!

9 januari 2012

Alströmeria

Har ni upptäckt Alströmeria än? Om inte så är det kanske dags för en ny bekantskap... Alströmeria är en hållbar snittblomma som tillhör liljesläktet och finns i en mängd färger, från vitt, rosa och lila över till gult, orange och rött.
Den har fått sitt namn efter Claes Alströmer som var elev till Linné. Han skickade frön av växten till Sverige och Linné belönade Claes genom att döpa blomman efter honom.

Just nu har vi alströmeria i vitt och rosa i butiken. De är vackra bara några stycken i en vas eller blandade med andra blommor.

4 januari 2012

Härliga Citrus

Vi har fått in några riktigt fina citrusträd till riktigt bra pris, 195:-! De är kraftiga och fina med rikligt av frukt på.
Placera ditt citrusträd på en ljus och solig(nåja...) plats och vattna regelbundet. På sommaren trivs trädet utomhus på varm och skyddad plats.
Få hem lite Medelhavskänsla idag!

3 januari 2012

Månadens Växt

MYRTEN är månadens blomma i tidningen Lantliv.


Det är en rolig växt då den går att formklippa, men kräver lite pyssel för att växa och bli stor. Myrten vill stå ljust men inte i direkt sol, vill inte torka ut men heller inte bli för blöt. Placera den helst inte ovanför ett element. Har du torr inomhusluft är det bra att duscha din myrten ibland! Under sommaren kan man flytta ut plantan i växthus, uterum eller skyddat läge utomhus. Formklipp till boll, pyramid, hjärta, miniträd... -bara fantasin sätter gränsen. Vill du ha ett litet "skötebarn" i form av en planta är Myrten rätt för dig. Det finns de som har myrten i generationer!

"Myrten är en mytomspunnen växt som sägs vara det första träd som planterades längs Roms gator. Vi förknippar den med kärleksgudar och binder enligt tradition brudkransar av myrtengrenar." Ur Lantliv nr 1, 2012