26 juni 2009

Ännu en vecka till ända.




Fullt upp nu i semestertider då vi är mindre personal och alla övriga semesterfirare har kommit till Kungshamn för att handla blommor :-). Så tiden till att blogga har krympt lite grann. Idag har vi iaf hunnit med två brudbuketter och tillhörande arrangemang så vi önskar blivande brudpar lycka till.


Imorgon arbetar jag min sista dag innan en ledig sommar och förberedande för en bebis i augusti, så jag passar på att önska alla våra kunder en skön semester och så ses vi igen om drygt ett år. Kram från mig/ Cecilia.

19 juni 2009

Midsommar


En härlig fullspäckad vecka där snittblommor spelar den stora rollen. Blåklint och vita chrysantemum säljer vi i mängder. Även buketter med rosor, blåklint och vitt är storsäljare... Midsommarkransar har vi också gjort, på beställning. Idag har vi öppet 9-14. Lördag och söndag har vi stängt. Trevlig Midsommar på er allihopa!!

11 juni 2009

Sommarblommor & Perenner




Imorgon är det student i Lysekil och övriga skolavslutningar här i trakten. Vi har än en gång laddat med massor av buketter att hänga om halsen och även "gå-bort-buketter". Idag har vi haft många "klassföräldrar"som köpt avslutningspresenter till lärare. De kommer med sina insamlingskuvert... Som vanligt finns också ett stort utbud av sommarblommor och perenner på utsidan och krukväxter och planteringar på insidan. På bilden Rosenskära (Cosmos, ettårig), Funkia (Hosta, flerårig), Lobelia (Lobelia, ettårig).Hoppas att regnet håller sig borta ...

8 juni 2009

Passionsblomma


Passionsblomma, Passiflora caerulea

Passionsblomman är en exotisk klängväxt med mycket speciella blommor. Den vill stå ljust och aldrig torka upp helt. I butik säljs Passionsblomman som krukväxt upplindad på en båge. Trivs utmärkt i ett soligt fönster men man kan även ha den i ett uterum eller utomhus på en skyddad plats, till exempel klättrande uppför en spaljé på en södervägg. I släktet Passiflora finns massor med olika arter. Ta dig tid att studera en enda blomma riktigt länge och nära!

4 juni 2009

Student


Idag är det dags för studenten i Uddevalla! Dagens och gårdagens beställningar har dominerats av studentbuketter och andra studentpresenter, till exempel denna söta anka att hänga om halsen. Härligt att de fick fint väder, såg inte ut så på prognosen tidigare i veckan...

2 juni 2009


Vilken helg!! Pingst och Mors Dag på samma gång... Dessutom helt fantastiskt sommarväder! Kan inte bli annat än anstormning till blomsteraffären, och så var fallet! Jätteroligt med mycket att göra! Vi hade förberett MASSOR av färdiga planteringar och buketter men efter stängning på söndagen var det HELT TOMT!! Tur att Camilla åkte och handlade redan igår morse... Nu är butiken ännu en gång fylld till bredden med bara nya blommor; plantor, krukväxter och snittblommor. Denna kanna var en storsäljare som snart tog slut, men vi har beställt fler som vi hoppas kommer i nästa vecka...Nu är det bara att ladda inför denna veckan som kommer domineras av studentblommor.