28 mars 2009

Dubbel primula


Snön föll och försvann nästan lika fort... Idag är det härligt väder ute, dock ingen sol. Här utanför butiken ser så inbjudande ut med alla vårens blommor och Sotenäs-folket vill gärna bära med sig lite av känslan hem. Den första krukan ute på trappan är ju bara underbar! Kolla bara på de här dubbla primulorna...

25 mars 2009

"Djurvård"


Idag planterar vi utegrupper för fullt! Får hjälp av Ludwig som praktiserar här några dagar. Fick massor med fina penséer och annat igår och imorgon kommer Camilla med ännu mer skojiga grejer! Undulaterna Saker och Ting har fått vårkänslor och väsnas mer än vanligt när dörren öppnas och de hör sina vilda kompisar. Idag står "djurvård" på schemat med städning och matning av de små liven.

23 mars 2009

Härligt ute


Vad underbart det är nu när vi kan börja plantera ute i krukor och lådor! Här i butiken laddar vi upp på utsidan med sådant som klarar några frostknäppar på nätterna. Men fortfarande behöver man våren inomhus i form av tulpaner och lökar i krukor och glas!

18 mars 2009

Frossa i nyheter

Nu är butiken omskyltad och fin! Alla nya varor har hittat sina platser och vi skapar massor med roliga vårplanteringar och buketter. Härligt väder har vi ju idag, det märks verkligen att folk längtar efter sol och värme. Nu ska vi ladda upp med massor av penséer, påskliljor och uteplanteringar som ni kan frossa i!

16 mars 2009

GULT

Sol, lycka, glädje och välstånd. Detta är de vanligaste associationerna till den gula färgen läste vi nyligen i en artikel i tidningen BlomsterBranchen. Inte konstigt att vi längtar efter denna färg nu på våren, inte bara till påsk. Gult är våren 2009 en av de stora trendfärgerna inom mode och inredning, och förstås även på blommor! Färgen gör oss positiva och väl till mods. Köp hem en gul blomma är vårat tips!

12 mars 2009

Miljögården


Helt otroligt, det SNÖAR! Har vi ingen lust med alls. Vi som hade gjort så fint på utsidan med massor av påskliljor, penséer och vårens nya utekrukor... Igår kom 3 stora pallar med varor från Miljögården. SÅ mycket snyggt, bland annat dessa fina burkar och krukor. Tänker också på Cecilia som ligger hemma och är sjuk... Kram på dig!

9 mars 2009

Nya moderniteter...

Vi är tillbaka för en ny vecka på jobbet! Började med lite "installationsjobb" i form av ny kortdragar-central, så nu är det snabbt och säkert med chip och kod. Vi är SÅ moderna!! Hyllorna i "presentrummet" svämmar över av påsknyheter. Det är så härligt att mötas av de ståtliga tupparna på morgonen!

6 mars 2009

Vårinspiration!!







Vi har varit på vårinspiration! Härligt med en massa nya idéer. Tack Camilla för att vi fick åka! Hoppas snart få visa upp något smakprov i butiken. Kul att använda "vanliga" material på oväntade sätt...

3 mars 2009

Vart är solen idag?




Regnet duggar och vårkänslorna känns avlägsna idag, men vi håller humöret uppe med nya snittblommor, krukväxter och vårkrukor för både inne och ute. Nu längtar vi verkligen efter värmande sol.


Sol i hjärta och sol i sinne finns det iaf gott om här!

2 mars 2009

Välkommen tillbaka Sara!


Idag börjar vår goa glada praktikant Sara sin 3 veckors praktik. Ni känner säkert igen henne från i somras och julas. Kolla samtidigt in de tuffa tupparna!! SÅ häftiga!